Ignore

Jos je moj, neekada davno omiljeni ICQ imao ignore dugme. Secam se da sam, kad god me neko suvise nervirao, volela da kazem onako pakosno “meet my ignore button”. I to bi bilo poslednje sto bi on od mene cuo. I vise nikada ne bi stupili u konktakt. Ne bih nikada ni pomislila na likove sa ignore liste.  Nastavila bih svoja nocna bdenja da delim sa drugim ICQ nocobdijama.

Posle sam, u nekoliko navrata, prizeljkivala da imam ignore opciju u stvarnom zivotu. Ono jednom gad je Vladan pokusavao da me impresionira svojim znanjem o viskoznosti kisne kapi. Kada je firma u kojoj sam radila ponavljala korporativne vrednosti dva puta dnevno, kao da su antibiotic. Dok je trajala predizborna kampanja. Sasvim izvesno i dok sam isla u teretanu, a mladi difovac insistirao da mi isteze misice nakon svakog treninga. I tesko mi je islo s tim ignore dugmetom u realnom zivotu. Smaranje se uvek nekako vracalo, a smaraci postajali jos uporniji. Politicka kampanja se intenzivirala, nova firma je jos gora od strane po pitanju korporativnih vrednosti, a iznenadni grc u nozi je naveo strucno osoblje teretane na zakljucak da moji misici traba da se istezu duplo cesce i duplo duze.

A onda se desilo nesto sto nisam ocekivala Realno, nisam ni pomisljala da ce neko u ovom realnom zivotu da pritisne Ignore dugme na mog avatara. Malo me je i blam, posto sam ukapirala to ignorisanje tek nakon par nedelja. A koliko sam samo gnjavila coveka dok nisam ukpairala danas da mu radi taj mobilni, samo kad poruka nije od mene. I sunce ne sija prvo u oci prolaznicima. Osim kad ja prolazim pored njega. I mesindzer na laptopu sve poruke prenese odmah. Svima, ali ne i njemu lad je ja saljem.

I bas me nekako ta cinjenica zatekla.  Nisam ocekivala. Nisam gusila o viskoznosti kapljice kise. I lepsa sam od politickih lidera koji su visili na TV u predizbornoj kampanji. I to bas od svih njih, cak i zenskih politicara. I moje poruke nisu bile pranje mozga. Bile su onako, nekako lepe. Skoro pa ljubavne. Skoro pa pozivajuce na neznosti. Malo i slatkaste. Skoro pa mirisljave. Spontane. Iskrene. Ali sada jedino sto mi je vazno – ignorisane.

Svako u svojoj zivotnoj aplikaciji, bas kao i na ICQ, ima pravo da svoje ignore dugme upotrebe kako zeli. Shvatila sam. I nije mi vise tesko. Idemo, kao na ICQ-u. Zvala sam taksi. Nasminkala se, obukla leprsavu haljinu i udobne sandale. Subota je vece. Grad je pun nocobdija. Ima sigurno i onih kojima se moj avatar svidja.  A za ovih uvrednjivih par nedelja – ignore dugme pritisnuto.

2 thoughts on “Ignore

  1. Verujem da je nama ženama taj “ignore” trn u oku veći problem od direktnog “ne”. Sreća te dodjemo u neke godine kada brzo prebolimo taj podatak, zipujemo ga, metnemo (:D) u zaboravljeni folder i idemo dalje 😉

    Liked by 1 person

    • yes they are bescaue the closer we get to global warming the less time polar bears have on ice and if they run out of ice they can only swim for so long

      Like

Leave a comment